Pro League plant bekerfinale vanaf 2020-2021 in na de play-offs

  KV Mechelen won op 1 mei de Beker van België.

  Het tijdstip waarop de bekerfinale gespeeld wordt is al een tijdje een heet hangijzer in het Belgische voetbal. Dit seizoen werd de finale op 1 mei gespeeld, volgend seizoen vindt de apotheose plaats tussen de reguliere competitie en de play-offs en vanaf 2020-2021 zou de eindstrijd na de play-offs moeten worden ingepland. 

  KV Mechelen won vorige week woensdag, op 1 mei, de Beker van België. Het experiment werd niet door alle partijen gesmaakt, want de bekerfinale werd tijdens de play-offs gedropt en finalist KV Mechelen zat na zijn titel in 1B zes weken zonder officiële wedstrijd.

   

  Bij de vorige edities werd de finale tussen de reguliere competitie en de play-offs gespeeld, wat ook al voor wrevel zorgde door eventuele belangenvermenging in de strijd om Europese tickets.

   

  Volgend seizoen zal de bekerfinale in principe voor de laatste keer plaatsvinden tussen de reguliere competitie en de play-offs. Omdat spelers in het kader van het EK voetbal vanaf 1 juni 2020 beschikbaar moeten zijn voor hun nationale ploegen, is het praktisch niet mogelijk om de bekerfinale volgend jaar al na de play-offs te organiseren.

   

  Maar het is de betrachting van de Pro League om de finale van de Beker van België voortaan, dus vanaf 2020-2021, helemaal op het einde van de competitie te spelen. Lees: na de play-offs. Daarover werd maandag tijdens de raad van bestuur een akkoord gevonden, al moet nog wel bekeken worden hoe dat best georganiseerd wordt. Er is immers ook nog geen duidelijkheid over het competitieformat.