• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gattuso: "Ik ga Bakayoko op mijn manier aanspreken, die woorden horen niet op tv"

  Gennaro Gattuso en Tiemoue Bakayoko zijn geen beste vrienden momenteel.

  AC Milan-coach Gennaro Gattuso heeft nog een eitje te pellen met Tiemoue Bakayoko. De Franse speler warmde gisteren tegen Bologna te traag op en werd opnieuw op de bank gezet. Het kwam tot een hevige discussie met veel gevloek tussen trainer en speler.

  "7 minuten om scheenbeschermers aan te doen is te lang"

  Gennaro Gattuso is als coach nog altijd hetzelfde woelwater als hij als speler was. Dat mocht zijn speler Tiemoue Bakayoko ondervinden.

   

  Bakayoko is normaal basisspeler, maar de 41-jarige trainer zette hem als straf op de bank, omdat Bakayoko te laat kwam op training. 

   

  Kort na het begin van de wedstrijd tegen Bologna viel ex-Anderlecht-speler Lucas Biglia uit met een blessure. Gattuso liet Bakayoko opwarmen, maar die deed dat volgens Gattuso niet snel genoeg. "Na 7 of 8 minuten had hij nog niet eens zijn scheenbeschermers aan. Dus koos ik ervoor om José Mauri in te brengen." 

   

  Daar kon de Fransman, die door Chelsea aan AC Milan uitgeleend wordt, absoluut niet mee lachen en hij begon prompt zijn coach uit te schelden.

  "Het belangrijkste is het welzijn van de club"

  Gattuso is van plan de 24-jarige Fransman op zijn plaats te zetten. "We zullen onder 4 ogen spreken en ik ga woorden gebruiken die ik niet op televisie mag zeggen", zei de Italiaan. "Het belangrijkste is het welzijn van de club en niet deze onbenulligheden."

   

  AC Milan komt dankzij de 2-1-winst tegen Bologna op 3 punten van een plaats voor de Champions League volgend seizoen. "We hebben andere prioriteiten als club nu. We moeten Champions League spelen volgend jaar. Ik zal later beslissen wat ik met Bakayoko doe."

   

  Bakayoko reageerde onthutst op het hele gebeuren: "Ik was klaar om mij 200% in te zetten voor de ploeg of het nu 5 minuten of een uur was. Ik heb absoluut nooit geweigerd om te spelen. Er is mij gewoon gevraagd om weer te gaan zitten."