• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Er is doping in esports, maar kun je beter gamen door doping?

  Esporza

  In aflevering 2 van Esporza onderzoeken we het fenomeen van doping in esports. In elk sport kan je doperen, dus dan moet dat in esports toch ook zo zijn? Want van 1 ding zijn we zeker: er is doping in esports. Bekijk de video.

  Op internetfora lees je heel vaak hetzelfde argument: "Wat kan iemand die achter zijn computer zit in godsnaam aan doping hebben? " Het antwoord is simpel: "Veel!"  Als je kijkt naar de effecten van het meest gebruikte middel, Rilatine, dan wordt het meteen duidelijk waar het om draait. Sneller reageren en langer concentreren.

   

  Gelukkig zijn er organisaties die het dopingprobleem wel serieus nemen. De Electronic Sports League werkt samen met het wereldantidopingagentschap en hanteert dezelfde lijst van verboden middelen als de Olympische Spelen.

   

  Als esports op hetzelfde niveau willen staan als de traditionele sporten dan moeten ze ook volgens dezelfde regels spelen. Er is nood aan een onafhankelijk orgaan dat controles uitvoert zodat we zeker zijn dat de sport 100% clean is. Want er is één ding dat we zeker kunnen zeggen: "Er is doping in esports."