• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lampaert en Naesen verkennen WK-aanloop, dinsdag wellicht lokaal circuit

  Lampaert en Naesen in actie in Yorkshire.

  Oliver Naesen (AG2R) en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) hebben vandaag op uitnodiging van bondscoach Rik Verbrugghe de WK-omloop in Yorkshire geïnspecteerd. Het duo verkende 125 kilometer tot net voor het aansnijden van het lokale rondje. Dat stuk van het parcours zou morgen onder de loep genomen worden. 

  De Belgische selectie arriveerde, door een vertraging van het vliegtuig, pas in de nacht van zondag op maandag rond 2.30u plaatselijke tijd in het teamhotel in York.

   

  Naesen en Lampaert verkenden ruim een uur in de wagen en daarna zo'n 135 kilometer met de fiets, tot net voor het aansnijden van het lokale circuit dat door de vele eenrichtingsstraten moeilijk te verkennen is op een doordeweekse dag.

   

  Bovendien hadden de renners toen al 135 kilometer in de benen in een regenachtig en door koude temperaturen geteisterd Yorkshire. Er werd toen beslist om terug te keren naar het teamhotel.

   

  Het WK vindt plaats op 29 september en telt 285 kilometer: eerst volgt dus een lange aanloop, daarna 7 plaatselijke rondes van zo'n 14 kilometer. Die aanloop werd dus maandag verkend, dinsdag volgt al zeker de verkenning van de tijdrit en wellicht ook nog het het lokale circuit. Ook Ann-Sophie Duyck verkende het parcours, maar zij focust op de tijdrit.