Ga naar de inhoud

BWB-voorzitter Van Damme over weggegooide drinkbus: "Shame on you!"

 ma 6 mei 2019 09:36
Michael Schär neemt een drinkbus aan.

Renners die hun bidons weggooien op plaatsen waar dat niet mag, voelen dat - als ze betrapt worden - in hun portemonnee. Maar dat verbod maakt niet op iedereen evenveel indruk.

Een filmpje op de sociale media toont hoe Michael Schär, een renner van CCC, in de Ronde van Yorkshire een drinkbus tussen een rijtje bomen gooit, net op het moment dat de ploegauto naast hem rijdt.

 

"Je zou die bidon ook gewoon in de auto kunnen gooien", twittert de Belgische sportjournalist Raoul De Groote.

 

Tom Van Damme, de voorzitter van de Belgische wielerbond, antwoordt op de tweet en neemt strenge woorden in de mond: "Een schande!", waarna hij de CCC-ploeg aanschrijft met 3 vraagtekens erachter.

 

Alessandro De Marchi, een ploegmaat van Schär bij CCC, kruipt ook in zijn pen.

 

"Het zou goed zijn om dezelfde woede te zien als het op veiligheid aankomt, wanneer renners moeten koersen tussen auto's die op het parcours geparkeerd staan, of als het op fairplay aankomt, met tv-motoren die de hele dag voor de groep rijden."

De tweet van Tom Van Damme:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Antwoord van CCC-renner De Marchi:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.