• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert loopt voor goede doel: "Heel goede training voor mij"

  Wout van Aert ging samen met kajakker Maxime Richard en mountainbiker Martin Maes op de foto.

  Wout van Aert ging samen met kajakker Maxime Richard en mountainbiker Martin Maes op de foto.

  Geen Wout van Aert in Yorkshire, wel in Ieper. Daar nam hij deel aan een loopevenement ten voordele van onderzoek naar ruggenmergletsels.

  Wereldwijd liepen gisteren maar liefst 120.000 mensen uit 72 verschillende landen voor het goede doel. In totaal werd 2.5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar ruggenmergletsels. De Wings For Life World Run is het grootste loopevenement ter wereld.

   

  "Ik vond het heel leuk om mee te lopen, het werkte echt stimulerend om met allemaal gemotiveerde mensen te lopen. Het was een mooi parcours en een hele goeie training voor mij! Ideaal dus om plezier te hebben samen en zo toch het goede doel te steunen", zegt Wout van Aert.

   

  Naast Van Aert tekende ook snowboarder Seppe Smits present. “Het was niet de eerste keer dat ik meeliep met de Wings for Life World Run, ook vorig jaar was ik van de partij. En dat toen ik zelfs nog herstellende was van mijn knieblessure. Maar ook dat hield me niet tegen, want dan pas besef je de beperkingen van niet te kunnen lopen. Vandaag liep ik Gent samen met heel wat andere gemotiveerde lopers. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om een oplossing te vinden en mensen die niet kunnen lopen hoop te geven. Want daar draait het uiteindelijk allemaal om.” zegt Seppe Smits. 

   

  De volgende editie van de Wings For Life World Run vindt plaats op 3 mei, 2020.