• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De CL basketbal is de CL voetbal niet: "Dankzij 3e plaats is ons budget net rond"

  Roger Roels (l) is een trotse Giants-voorzitter.

  Met de 3e plaats hebben de Antwerp Giants een mooi punt achter een schitterende Champions League-campagne gezet. Dankzij die bronzen plak kan de club de kosten van het Europese avontuur net dekken.

  De Giants maakten in de kleine finale gehakt van Bamberg (58-72). Het Sportpaleis genoot met volle teugen van de Antwerpse uitspatting, inclusief clubvoorzitter Roger Roels.

   

  "Het is een fantastische Final Four geweest, we hebben er echt van genoten", zegt Roels.

   

  "Het was al ongelofelijk dat we in deze eindronde geraakt zijn. Ik denk dat we ons kunnen verzoenen met de 3e plaats, want er zijn teams die sterker zijn dan wij."

   

  Dat spelers en coach Roel Moors door de goeie prestaties in de etalage staan, neemt Roels voor lief.

   

  "Dat is het risico van het succes. We moeten als club zorgen dat we blijven bouwen en niet stilvallen, want we zullen geregeld moeten herbeginnen. So be it, dat hoort erbij. Ik heb het liever zo dan omgekeerd."

   

  "Liefst zouden we onze spelers en Roel Moors behouden, maar als bijvoorbeeld Roel een geweldige aanbieding krijgt, moeten we ons daar wellicht bij neerleggen. Maar voor de goede orde: Roel is nog niet weg."

   

  "Kijk: dit is een mooie basis om te groeien. Nu we dit evenement hebben meegemaakt, smaakt het naar meer, ook al beseffen dat we dat dit herhalen zeer moeilijk wordt."

  "Budget is net rond"

  De Giants houden aan hun mooie CL-maanden een winstpremie over van 200.000 euro.


  Roels: "Dat geld is welkom, want deze Europese campagne heeft veel geld gekost, met onder meer 11 wedstrijden in het buitenland. Met de 60.000 euro die we krijgen voor de 3e plaats zal het budget rond geraken, dat is ook al iets (lacht)."

  Interview met Roger Roels: