• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Agüero dolt met Kompany: "Ik zei nog tegen jou: niet trappen, Vinny!"

  Dolle vreugde bij Manchester City.

  Alleen maar lachende gezichten bij Manchester City na de 1-0-zege tegen Leicester City. Bij de Engelse leider was Vincent Kompany de gevierde man. Hij trapte zijn team naar de eerste plaats met een geweldige kanonskogel, iets wat Sergio Agüero hem nochtans niet graag zag doen. Na het laatste fluitsignaal herhaalde de Argentijn nog eens wat hij Kompany had toegeschreeuwd in die 70e minuut.

  Kompany: "Niet op het punt geraakt waarop jonge spelers me moeten zeggen of ik mag trappen"

  Vincent Kompany kwam zelf nog eens terug op zijn doelpunt. "Er zat ook wel wat frustratie in, want ik hoorde hoe iedereen "niet trappen" riep. Ik dacht: wacht even, ik ben niet op het punt in mijn carrière geraakt waarop jonge spelers moeten zeggen wanneer ik wel of niet mag trappen. En ik ben er gewoon voor gegaan."

   

  "Ik speel 15 jaar op het hoogste niveau en middenvelders zeggen me altijd om niet te trappen en breed te spelen. Ik zei: op een dag zal ik mijn kans wagen en dan zullen jullie zeer blij zijn met dat schot. Dat is er nu gebeurd. Het was een geweldig doelpunt."

   

  City-coach Guardiola gaf toe dat hij een van de mensen was die Kompany niet wilden zien schieten. Hij prees de impact van de Belg op de club. "Er zijn spelers die ons geholpen hebben om te zijn wie we vandaag zijn: Joe Hart, Pablo Zabaleta en Vincent Kompany."

   

  "Als hij fit is, is hij een ongelooflijke centrale verdediger. Maar niet alleen voor doel. Hij is een leider. Ik ben blij voor hem, de club en iedereen."

   

  Voor de 33-jarige verdediger was het zijn eerste goal van het seizoen. "Het gaat niet om het aantal doelpunten dat je maakt, maar om het moment waarop", glunderde Kompany. "We hebben een goeie match gespeeld van bij het begin, maar Kasper (Schmeichel, red) deed een paar belangrijke reddingen."

   

  Na de match kwamen zijn kinderen hun papa feliciteren op het veld. Toen het publiek lange tijd zijn naam scandeerde kreeg de Rode Duivel het even lastig. Kompany speelt zijn 11e seizoen bij City en is in juni einde contract. Guardiola verklaarde gisteravond dat de gesprekken met de speler na de finale van de FA Cup herbeginnen. "We gaan een biertje drinken en samen beslissen wat het beste is, vooral voor de club", aldus de Spanjaard.

  Guardiola: "Het wordt zwaar op Brighton, maar we hebben lot in eigen handen"

  Met 95 punten staat City 1 punt voor op Liverpool. Op de slotspeeldag bij Brighton kan City zijn 6e titel veroveren. Guardiola verwacht geen rode loper: "Brighton haalde zondag een resultaat op Arsenal (1-1, red). We weten dat het zwaar zal worden. Ze zijn sterk op standaardsituaties. Liverpool kan zonder druk spelen, want ze weten dat het niet meer in hun landen ligt. De druk ligt volledig bij ons. Maar we hebben ons lot in eigen handen."

   

  Als Liverpool thuis tegen Wolverhampton tweede wordt, is het het team met de meeste punten dat geen kampioen wordt. Liverpool jaagt al sinds 1990 op een nieuwe titel. 

   

  City won dit seizoen al de Supercup en de Ligabeker. Daar kunnen dus nog 2 prijzen bijkomen. Op 18 mei is Watford de tegenstander in de finale van de FA Cup.