• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mertens is op recordjacht: "En dus wil ik gewoon bij Napoli blijven"

  Dries Mertens scoorde dit seizoen al 14 keer.

  Het hoofdstuk van Dries Mertens (32) in de geschiedenisboeken van Napoli is nog wat indrukwekkender geworden. Mertens scoorde gisteren zijn 82e Serie A-goal voor Napoli, zijn 107e roos in alle competities voor de Italiaanse topclub. En Mertens' honger is nog niet gestild. 

  Dries Mertens heeft nu al 82 keer voor Napoli gescoord in de Serie A, goed voor 107 doelpunten in alle competities. Maar de Rode Duivel, die vandaag 32 jaar wordt, wil nog meer.

   

  Met zijn 107 doelpunten in alle competities hijgt hij op die manier in de nek van de top 3 van Napoli: Attila Sallustro (108), Diego Maradona (115) en Marek Hamsik (123). Mertens heeft naar eigen zeggen zijn zinnen gezet op dat clubrecord en is daarom niet van plan om andere oorden op te zoeken.

   

  "Ik wil hier blijven. Ik wil het record van Marek breken, om zo in de geschiedenis van deze club te blijven", vertelde Mertens gisteren na de 2-1-zege tegen Cagliari aan La Gazzetta dello Sport. Clubicoon Hamsik vertrok in februari naar China. 

   

  Mertens ligt nog een jaar onder contract bij Napoli, maar er is twijfel over zijn toekomst in Zuid-Italië. "Maar volgend seizoen speel ik hier, want ik voel me hier goed. Daarna zien we wel hoe de club het aanpakt."

  Napoli-schutters in de Serie A: Dries Mertens staat op plaats 3

  Mertens knikt de 1-1 binnen tegen Cagliari:

  Partner Kat Kerkhofs staat stil bij de 32e verjaardag van haar Dries Mertens: