• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  LeBron James gechoqueerd door vertrek Magic Johnson: "Hij belde me niet"

  " "

  LeBron James: "Ik kwam naar LA na een gesprek met Magic."

  Het plotse opstappen vorige maand van Magic Johnson, general manager van de LA Lakers, zit sterspeler LeBron James dwars. Die laatste vertelde zaterdag in een opgenomen tv-programma gechoqueerd en ontgoocheld te zijn.

  Magic Johnson - een clubicoon bij de Lakers - speelde een vooraanstaande rol in de komst van LeBron James naar Los Angeles vorige zomer. Bedoeling: het blazoen van de mytische formatie oppoetsen, nadat al seizoenenlang achter de feiten aangelopen werd.

   

  "Ik ben naar hier gekomen om deel uit te maken van de club van de Lakers na een gesprek met Magic", gaf James op 11 april, 2 dagen na het ontslag van Johnson, mee bij de laatste opname van "The Shop".

   

  "We spraken af hoe we opnieuw voor "Showtime" konden zorgen en ik wilde deel uitmaken van dat proces", legde James uit. "Het was dus bizar om hem te horen zeggen: "Ik smeer hem", zonder dat hij me vooraf belde. Had hij me gebeld: "Hey Bron, flikker op. Ik stop ermee", dan zou ik het begrepen hebben. Maar dat deed hij niet", betreurde de 3-voudige NBA-kampioen.

   

  Johnson kondigde zijn ontslag aan op een geïmproviseerde persconferentie zonder dat hij de toplui van de Lakers, noch eigenaar Jeanie Buss, noch algemeen directeur Rob Pelinka, op de hoogte bracht. De Lakers, die afscheid namen van coach Luke Walton, zouden in zee gaan met ex-Cleveland-coach Tyronn Lue. Met Lue haalde James in 2016 zijn laatste NBA-titel.

  " "

  Magic Johnson.