• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe baas van Froome wil Kipchoge marathon onder 2 uur laten lopen

  Eliud Kipchoge vorig najaar in Berlijn.

  Jim Ratcliffe zet zijn schouders onder een nieuw sportproject. De sterke man van chemiereus Ineos, de overnemer van wielerploeg Team Sky, gaat Eliud Kipchoge steunen in diens poging een marathon in minder dan 2 uur te lopen.

  Twee jaar geleden probeerde Kipchoge de grens van 2 uur al eens te slopen. Dat "Breaking Two"- project vond plaats op het autocircuit van het Italiaanse Monza, waar Kipchoge na een groots opgezette marketingcampagne strandde in een tijd van 2 uur en 25 seconden.

   

  Ditmaal zou Kipchoge in september of oktober beter willen doen in Londen. In de Britse hoofdstad zou in een van de koninklijke parken een circuit aangelegd worden van 2 tot 3 kilometer. De nieuwe uitdaging heeft als voorlopige titel "The 1.59 Challenge" meegekregen. 

   

  Jim Ratcliffe zal zijn schouders onder het initiatief zetten. De overnemer van wielerploeg Team Sky is zelf een gepassioneerd loper. Ratcliffe wil Kipchoge niet alleen financieel ondersteunen, hij zou er ook voor willen zorgen dat de (onofficiële) recordpoging een écht evenement wordt, met veel toeschouwers op het parcours. 

  Kipchoge is wereldrecordhouder

  Vorig jaar liep de 34-jarige Eliud Kipchoge een officieel wereldrecord door in Berlijn te finishen in 2u01'39". Vorige week eindigde de Keniaan in Londen in 2u02'37", de op een na beste tijd in de geschiedenis.

  Tweet van Kipchoge: