• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrouwenvoetbal krijgt twee extra awards: "Opnieuw een stap vooruit"

  Vorig jaar kroonde Marta zich tot voetbalster van het jaar.

  Vorig jaar kroonde Marta zich tot voetbalster van het jaar.

  Wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag 2 nieuwe awards in het leven geroepen. Met de uitreiking voor beste doelvrouw en het vrouwenelftal van het jaar wordt het vrouwenvoetbal wat meer in beeld gebracht. De Best FIFA Football Awards worden dit jaar uitgedeeld op 23 september in Milaan.

  De prijzen voor beste vrouwelijke voetballer en coach van het jaar worden al uitgereikt sinds 2001. Dit jaar komen daar nog de beste doelvrouw en het vrouwenelftal van het jaar bij. Daardoor hebben alle categorieën bij de mannen nu een vrouwelijk equivalent. Vorig jaar mocht de Braziliaanse Marta zich de voetbalster van het jaar noemen.

   

  "FIFA is er zeker van dat Frankrijk een baanbrekend WK vrouwenvoetbal zal organiseren,  dus ik kan geen beter moment bedenken om deze awards te introduceren. Het is opnieuw een stap vooruit om de zichtbaarheid van het vrouwenvoetbal te verhogen", vertelt secretaris-generaal van de FIFA Zvonimir Bodan.