• home
 • video
 • pas verschenen

  Elise Mertens staat nog maar net in de top 20

  Elise Mertens.

  Elise Mertens is op de nieuwe WTA-ranking van de 18e naar de 20e plaats gezakt.

  Onze landgenote werd vorige week in de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Marokkaanse Rabat uitgeschakeld in de kwartfinales en verloor zo een pak punten, want op het toernooi had ze haar titel te verdedigen.

   

  Op winst moet Mertens voorlopig niet rekenen, want zondag geraakte ze niet verder dan de openingsronde op het WTA-Premiertoernooi in Madrid. Het puntenverlies in de Spaanse hoofdstad blijft wel beperkt, aangezien Mertens vorig jaar met een tweede ronde nauwelijks verder kwam.     

   

  Alison Van Uytvanck speelde de halve finales in Rabat en schuift daarmee op van de 52e naar de 48e plaats. Net als Mertens werd ze meteen uitgeschakeld in Madrid. Kirsten Flipkens blijft status quo op de 59e plaats.     

   

  Aan de top van de ranking zijn geen veranderingen te bespeuren. Naomi Osaka blijft aan de leiding, voor de Tsjechische Petra Kvitova en de Roemeense Simona Halep.

  WTA-rankingWTA-ranking klassement

    naampunten
  1Ashleigh Barty8717
  2Simona Halep7255
  3Naomi Osaka5780
  4Sofia Kenin5760
  5Elina Svitolina5260
  6Karolína Plíšková5205
  7Bianca Andreescu4555
  8Petra Kvitová4516
  9Kiki Bertens4505
  10Aryna Sabalenka4220