• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Casillas verlaat ziekenhuis: "Het belangrijkste is dat ik hier nog ben"

  Iker Casillas sprak even met de pers toen hij het ziekenhuis verliet.

  Porto-doelman Iker Casillas (37) heeft na 5 dagen het ziekenhuis verlaten. Hij werd geopereerd na een hartaanval tijdens een trainingssessie. De Spanjaard geeft toe dat zijn toekomst onzeker is.

  De Spaanse doelman heeft vandaag toestemming gekregen van de dokters om het ziekenhuis te verlaten. Casillas was duidelijk geëmotioneerd door de gebeurtenissen. "Ik ben een beetje emotioneel, maar ik ben blij dat alles goed gaat. Ik heb heel veel geluk gehad", zei de Spanjaard.

   

  Casillas weet zelf niet hoe het verder zal gaan met zijn carrière. "Ik moet 2 weken rusten of misschien 2 maanden, ik weet eigenlijk niet hoe lang, maar dat maakt mij niet uit. Het belangrijkste is dat ik hier nog ben. Maar hoe mijn toekomst eruit ziet, weet ik niet", vertelde de 37-jarige doelman.

   

  De Spanjaard maakte in 2015 de overstap naar FC Porto. Casillas hielp Real Madrid aan 5 landstitels en won 3 keer de Champions League. Casillas heeft onlangs zijn contract bij FC Porto verlengd tot 2020 met een optie op een extra jaar. De club had onlangs laten weten dat ze de doelman in alle geval tot zijn 40e zouden houden.

   

  De voormalige kapitein van de Spaanse nationale ploeg won tussen 2008 en 2012 de historische treble EK, WK, EK. De Spanjaard ging over de kaap van 1.000 professionele wedstrijden in zijn carrière.

  Casillas vecht tegen de tranen bij het verlaten van het ziekenhuis