• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  0-1 of 2-2? Zo verliep de knotsgekke tweede helft in Gent-Club

  Wesley begrijpt er niets van

  Club Brugge ging zondag met het kleinste verschil winnen op het veld van AA Gent. Toch had de eindstand er zonder de VAR totaal anders uitgezien. In de slotfase werden er drie doelpunten - weliswaar terecht - afgekeurd. Juichen om een doelpunt? Dat doe je voortaan best pas in tweede instantie.

  Minuut 33: Mats Rits trapt Club op voorsprong

  0-1 dankzij Mats Rits. Geldig doelpunt. De scheidsrechter en de VAR kunnen er niets op aanmerken. De Club-fans mogen juichen.

  Minuut 63: 1-1? Neen. Dejaegere staat buitenspel

  Club-doelman Horvath gaat in de fout op een schot van Odjidja. De Gent-fans juichen, maar dat geluk is van korte duur. Bij nader onderzoek door de VAR blijkt dat Brecht Dejaegere in de baan van de bal staat en dat in buitenspelpositie. Het verklaart meteen ook de flater van Horvath. 

  Minuut 73: Vanaken met de 0-2? Neen hoor. Ook hier loopt er iemand in de weg

  Enkele seconden nadat Birger Verstraete de lat treft, valt het doelpunt aan de overkant. Hans Vanaken trapt een voorzet van Danjuma netjes binnen. Maar ook hier heeft de VAR iets op aan te merken: Wesley loopt heel nipt buitenspel op het moment van het schot.  Geen goal.

  Minuut 80: alweer geen goal voor Gent

  De allerlaatste afgekeurde goal valt 10 minuten voor het einde van de match. Al is deze iets duidelijker. Bij Gent staan er een handvol spelers buitenspel. De match eindigt op 0-1.