• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wullaert: "Geslaagd seizoen, alleen jammer dat we niet voor titel spelen"

  Tessa Wullaert in actie tegen West Ham.

  Tessa Wullaert beleeft een goed eerste seizoen bij Manchester City. Afgelopen zaterdag was ze mee verantwoordelijk voor een tweede trofee van het seizoen en mocht ze in het mythische Wembley spelen. Al had het nog net iets beter gekund, vindt ze zelf.

  In het indrukwekkende decor van het Wembley-stadion speelde Wullaert de hele FA Cup-finale tegen West Ham: een 3-0-overwinning, het soort ervaring waarvoor ze naar Engeland gekomen is.

   

  "Wembley is een van de mooiste stadions waarin ik ooit gespeeld heb. Er was veel volk, de sfeer was top, alles was mooi georganiseerd. Aan de Champions League-finale kan niks tippen, maar een FA Cup-finale is ook iets om aan te stippen, natuurlijk", zegt Wullaert aan Sporza.

   

  "Ik voel me goed bij City en in Manchester. Ik speel met minder druk (dan bij Wolfsburg, red) en kan vrijer voetballen. Dat past beter bij mij. Bij Wolfsburg was het vooral verticaal spel, hier proberen we meer op te bouwen van achteruit. Het Engelse voetbal ligt me sowieso beter en ik heb een goede band met de coach en de staf."

   

  City won eerder ook al de League Cup in Engeland. Alleen de titel moet het aan Arsenal laten dit seizoen. In de laatste match spelen beide ploegen nog wel tegen elkaar, maar de kloof is 4 punten.

   

  "Het seizoen is zeker geslaagd, maar als we tegen Arsenal voor de titel konden spelen zou het nog mooier geweest zijn. We zijn tot nu ongeslagen in de drie competities en daarom is het extra pijnlijk dat we de titel toch uit handen geven (City verloor niet in de competitie, maar speelde wel vijf keer gelijk, red)."

   

  "In de laatste match gaan we naar Londen om te winnen, zodat we kunnen zeggen dat we ongeslagen zijn en zo het titelfeest van Arsenal toch een beetje kunnen beperken."

  De 1-0:

  De 2-0:

  De 3-0:

  De viering: