• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: En dan scoort plots de voorzitter

  Saler Azimi

  Een buik of niet, Saler Azimi kan een penalty trappen.

  Kampioen Patro Eisden heeft in de tweede amateurklasse op de laatste speeldag de punten gedeeld met eerste achtervolger Sporting Hasselt. "Niks bijzonders", zegt u? Weet dan wel dat de voorzitter een doelpunt maakte.

  De man heet Saler Azimi. Toen Patro in oktober 10 punten minder telde dan Hasselt deed hij een belofte. Als zijn club toch nog kampioen zou spelen, zou hij meespelen in de slotmatch tegen Hasselt.

   

  En vanmiddag was het zover. Azimi mocht een penalty trappen bij 2-2. Hij zette de doelman van de tegenpartij op het verkeerde been en hij scoorde.

   

  Uiteindelijk eindigde de galamatch op 3-3. Na de wedstrijd zette de voorzitter zijn lippen aan een peperdure en goudkleurige champagnefles.

  Beelden van de penalty:

  Stap 1 richting Jupiler Pro League is gezet

  Salar Azimi is een Nederlands-Iraanse zakenman die via oud-international en trainer Stijn Stijnen in Maasmechelen bij Patro Eisden belandde. De voorzitter heeft grootse plannen met de club. In 7 jaar tijd wil hij Patro Eisden naar de Jupiler Pro League loodsen.

   

  Met de titel in de tweede amateurklasse B is stap 1 alvast gezet. Als Patro tenminste een licentie krijgt. Dinsdag beslist het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) daarover.

   

  >> Het eindklassement in 2e amateur B