• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Moeskroen dreigt succescoach Storck kwijt te spelen aan Hertha Berlijn

  Bernd Storck

  Coacht Bernd Storck binnenkort op het hoogste niveau in Duitsland?

  Speelt Moeskroen zijn coach kwijt? Die kans bestaat. "Woensdag vertel ik meer", sprak Bernd Storck na de klinkende overwinning tegen Zulte Waregem in Play-off II.

  Moeskroen boekte gisteravond zijn eerste zege in Play-off II dit seizoen. In een streekduel smeerde het Zulte Waregem 3 doelpunten aan.

   

  Maar tijdens de wedstrijd ging het ook over de toekomst van coach Bernd Storck. De 56-jarige Duitser zou volgend seizoen het roer overnemen bij Hertha Berlijn in de Bundesliga. Veel wilde Storck gisteravond nog niet kwijt. "Woensdag vertel ik meer", sprak de coach.

   

  Berlijn zou alvast geen onlogische stap zijn in de carrière van Storck. Tussen 1996 en 2002 was hij er al assistent-coach. Hoofdtrainer was toen Jürgen Röber, de sportieve manager van... Moeskroen.

  Knappe terugronde

  Onder Storck speelde Moeskroen dit seizoen een sterke terugronde in de reguliere competitie. Het team klopte onder meer Anderlecht (3-1), Racing Genk (1-2), Charleroi (3-0), AA Gent (1-2) en Club Brugge (1-2). Het leverde Moeskroen een 10e plaats in de eindstand op.