• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ribéry volgt Robben naar uitgang bij Bayern: "Moeilijk afscheid"

  Franck Ribéry is bezig aan zijn laatste weken bij Bayern.

  Franck Ribéry is bezig aan zijn laatste weken bij Bayern.

  Na Arjen Robben zwaait Bayern München na het seizoen ook Franck Ribéry uit. Het contract van de 36-jarige Fransman wordt niet verlengd. "Het zal een moeilijk afscheid worden", zegt de flankaanvaller.

  Bayern München plukte Franck Ribéry in de zomer van 2007 weg bij Marseille. Twaalf jaar later oogt het palmares van de Fransman in Beieren bepaald indrukwekkend: 8 landstitels, 5 Duitse bekers, 1x Champions League, het WK voor clubs en de Europese SuperCup. Ribéry speelde 422 wedstrijden voor Bayern, waarin hij 123 scoorde.

   

  "Toen ik bij Bayern mocht tekenen, was dat een droom die in vervulling ging", zegt Ribéry. "Het zal een moeilijk afscheid worden, maar we mogen niet vergeten wat we samen bereikt hebben. We hebben zoveel gewonnen samen."

   

  Bayern neemt na het seizoen ook al afscheid van Arjen Robben, die 10 jaar het mooie weer maakte in München. "Franck en Arjen zijn geweldie spelers," looft voorzitter Karl-Heinz Rummenigge de twee vertrekkers. "Bayern heeft veel aan hen te danken. We zullen hen een geweldig afscheid geven."

   

  Wat de toekomst brengt voor Ribéry is nog niet bekend. De kans is reëel dat hij er in zijn laatste weken wel nog een titel bij doet. Na het gelijkspel van concurrent Dortmund heeft Bayern sinds zaterdag 4 punten voorsprong in de Bundesliga, met nog 2 speeldagen te gaan.