• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Marquez zet orde op zaken in eigen land en is nieuwe WL-leider

  Marc Marquez wint.

  Marc Marquez wint.

  Marc Marquez heeft in Jerez in Spanje de vierde manche van het MotoGP-kampioenschap gewonnen. Het podium was volledig Spaans. Titelverdediger Marquez neemt ook de leiding over in de tussenstand.

  De Fransman Fabio Quartararo had zaterdag de pole veroverd en stootte daarmee Marquez van de troon als jongste rijder ooit die een pole bemachtigd had in de koninginnenklasse. Marquez maakte kortemetten met de Fransman bij de start. Hij ging meteen van plaats drie naar de leiding (zie video).

   

  Na 12 laps moest Quartararo noodgedwongen zijn Yamaha zelfs aan de kant zetten. De zege van Marquez kwam nooit in gevaar. Aan de leiding rijden van start tot finish heet dat dan. Alex Rins werd meer dan anderhalve seconde na Marquez tweede op zijn Suzuki, Vinales op een Yahama derde. 

   

  Andrea Dovizioso eindigde vierde en moest zijn leidersplaats in de WK-stand afstaan. Voor Marquez is het de tweede zege van het seizoen. Valentino Rossi reed naar de zesde plaats.