• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dury spelt spelers de les: "Ze hebben voor de verkeerde sport gekozen"

  Francky Dury maakt zich boos na de nederlaag van Essevee.

  Zulte Waregem-coach Francky Dury heeft zich na de nederlaag in Moeskroen flink boos gemaakt. "Ons seizoen is mislukt", sprak hij zelfs.

  Zulte Waregem is gisteravond weggespeeld in Moeskroen. De fusieclub verloor met 3-0, maar de score had veel erger kunnen zijn voor de bezoekers.

   

  "Alles liep fout", foeterde Francky Dury na de wedstrijd in Play-off II. "We speelden tegen een ploeg zonder een overwinning in Play-off II en dan ook nog eens met 6 of 7 afwezigen, maar zij toonden dat ze wel wilden winnen."

   

  Die instelling zag de coach niet bij zijn ploeg. "Als je niet gemotiveerd bent voor een wedstrijd, heb je voor de verkeerde sport gekozen. Dat kan niet", oordeelt hij streng. "De fout ligt volledig bij ons, want Moeskroen toonde die drive wel."

   

  "Het eerste halfuur raakten we geen bal. Met twee vroege wissels hoopte ik op een kentering, maar het werd alleen maar erger. In de tweede helft kwamen we er helemaal niet aan te pas. Het kon zelfs 6-0 geweest zijn."


  "In mei worden de prijzen verdeeld. Als je het dan niet meer kan opbrengen, heb je een slecht seizoen gespeeld. Vorige week wonnen we met 6-2 van Cercle Brugge, nu werden we weggespeeld door de laatste. Dit wil ik zelfs niet verklaren."

  Vorige week wonnen we met 6-2 van Cercle Brugge, nu werden we weggespeeld door de laatste. Dit wil ik zelfs niet verklaren.

  Francky Dury

  VIDEO: De doelpunten uit Moeskroen - Zulte Waregem