• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Caudron en Merckx pakken goud op EK driebanden

  Frédéric Caudron hielp België samen met Eddy Merckx aan een gouden medaille.

  Frédéric Caudron hielp België samen met Eddy Merckx aan een gouden medaille.

  Op de slotdag van het EK biljarten in Brandenburg hebben Frédéric Caudron en Eddy Merckx ons land een gouden medaille bezorgd. Andere landgenoot Steven Van Acker won zilver in het driebanden op de kleine tafel.

  In de finale haalden Caudron en Merckx het van de Spanjaarden Sanchez en Legazpi met 40-20. Eerder schakelde het Belgische duo al Frankrijk en Duitsland uit. Het is de 1e keer sinds 2010 dat België het goud in de wacht kon slepen. 

   

  In het driebandentoernooi kleine tafel zette Steven Van Acker een straffe prestatie neer. Na de voorrondes zette de Belg eerst de Turk Serdar Bas en nadien de Tsjech Ivo Gazdos opzij. In de finale was de Turk Omer Karakurt uiteindelijk te sterk.