• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp Giants: "Hadden liever finale gespeeld, maar 3e is wel mooier dan 4e"

  Antwerp Giants

  De Antwerp Giants pronken met hun bronzen medaille.

  De Antwerp Giants kijken met gemengde gevoelens terug op hun historische prestatie in de Champions League basketbal. "Vooraf hadden we de kleine finale niet vooropgesteld, maar het is super om de Final 4 met een zege af te sluiten", verwoordt Thomas Akyazili het. Lees en bekijk hieronder de reacties van de Giants.

  Coach: "Hebben weer gespeeld zoals Giants"

  Na de offday in de halve finales tegen Tenerife (54-70) maakten de Antwerp Giants vanmiddag een vuist in de strijd om de 3e plaats. De Duitse club Bamberg ging in het Sportpaleis met 72-58 voor de bijl.

   

  "Ik ben enorm trots op mijn spelers, want dit was geen makkelijke wedstrijd om naar toe te leven. Zeker niet na de ontgoocheling van vrijdag in de halve finales", reageert een tevreden coach Roel Moors.

   

  "Mijn team heeft getoond dat het over karakter beschikt. Vrijdagavond en vrijdagnacht hadden we het moeilijk, maar vanaf zaterdagochtend dachten we weer aan winnen. Een 3e plaats is nu eenmaal mooier dan een 4e. Daar hebben we met z'n allen voor geknokt. De Giants hebben gespeeld zoals ze het hele seizoen gespeeld hebben."

   

  Verkiest Moors winst in de kleine finale boven een nederlaag in de strijd om de beker? "Neen, ik had liever de finale gespeeld. Daar ga ik niet flauw over doen", geeft hij toe, "maar  vrijdag waren we duidelijk minder dan Tenerife."

  "Of ik blijf? Daar ga ik vanuit, ja"

  Dankzij hun knappe prestaties staan veel Giants nu in de schijnwerpers. Roel Moors: "Dat verdienen ze ook. Als coach is dat frustrerend, maar ik hoop dat ze in hun carrière op een zo hoog mogelijk niveau zullen spelen. Al hoop ik ook dat er nog blijven."


  En blijft Moors? "Daar ga ik vanuit, ja. Ik maak deel uit van een ongelooflijke club. Ik 
  krijg hier heel veel vrijheid en ik mag zelf mijn ploeg samenstellen. Dat is me heel veel  waard."


  "Maar eerst richten we ons op de dubbel. Dat wordt niet vanzelfsprekend, want nu spelen we in de competitie 6 matchen op 10 dagen."

  Ik hoop dat mijn spelers op het hoogste niveau zullen spelen in hun carrière. Al hoop ik ook dat er nog blijven.

  Roel Moors

  Bako: "Heel trots als Belgische club"

  "Het is fantastisch om voor 17.000 supporters een 3e plaats uit het vuur te slepen", vertelt sterkhouder Ismael Bako. "Daar mogen we als Belgische club heel trots op zijn."

   

  "Op deze manier hadden we vrijdag sowieso gewonnen", denkt Bako. "Tegen Tenerife waren we aan het zweven. Dat lesje hebben we wel geleerd. Tegen Bamberg zijn we blijven vechten."

  Akyazili: "Super om toch te winnen"

  "Dit voelt erg goed aan. Vooraf hadden we de kleine finale niet vooropgesteld. Ik had liever in de finale gestaan, maar het is super om dit weekend toch met een zege af te sluiten", vertelt Antwerpenaar Thomas Akyazili, die mee de show verzorgde voor eigen publiek. 


  "Ik ben blij met wat ik laten zien heb. Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk te vervullen. 
  Wanneer de coach me nodig heeft, doe ik mijn best om er te staan."


  "Ik wil graag alle fans bedanken. Ik had niet verwacht dat het Sportpaleis weer zo vol zou 
  zitten, fantastisch", besluit Akyazili.

  VIDEO: Akyazili verzorgt het spektakel in het Sportpaleis

  Vanwijn: "Gelukkig heb ik nu wel geholpen"

  Hans Vanwijn: "Vrijdag waren we enorm ontgoocheld. Ikzelf had de ploeg ook absoluut niet geholpen en daar zat ik erg mee. Gelukkig heb ik dat nu wel gedaan."


  "We hebben agressiever en defensiever gespeeld. En ik ben blij dat we hebben kunnen winnen. Nu is het zaak om de 1e plaats in de competitie vast te houden om de landstitel te pakken in de play-offs."

  Topscorer Tate: "En het is nog niet afgelopen"

  "We hebben geschiedenis geschreven dit seizoen. En dit is nog niet het einde, er ligt nog 
  werk op de plank", reageert Jae'Sean Tate, die zich met 16 punten tot topscorer kroonde in de kleine finale.

   

  "Met dank aan de coach en mijn teammaats. Zij spelen me altijd in de goeie positie aan."
  "En het was ook geweldig om voor 17.000 supporters in Antwerpen te spelen. Daar wil ik ze allemaal voor bedanken. Deze bronzen medaille is voor hen."


  "Nu maken we ons op voor de play-offs in de Belgische competitie, want we zullen deze machine draaiende houden", belooft de Amerikaan.