• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Plasschaert zeilt naar brons in Semaine Olympique Française in Hyères

  Emma Plasschaert heeft haar zeilweek in Hyères afgesloten op de 3e plaats. Ze rukte gedurende de week op van de 8e naar de 4e en uiteindelijk de bronzen positie.

  La Semaine Olympique Française is geen Wereldbekermanche, maar wel een prestigieus toernooi, waaraan meer dan 200 boten deelnamen. Plasschaert begon in de Laser Radial-klasse voorzichtig, maar dobberde op de voorlaatste dag dankzij een zege en een 2e plaats naar het brons. Dat hield ze in de afsluitende medaillerace, waar ze 7e werd, vast.

   

  Maité Carlier eindigde in dezelfde klasse op de 20e plaats, Eline Verstraelen verraste met winst in race 7, maar sluit haar week wel af als 31e. In de RS:X-klasse finishte windsurfer Thomas Broucke op de 43e plaats.