• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani stapt af in Romandië: "Herstellen van griepje voor de Giro"

  Elia Viviani zal niet deelnemen aan de verkorte 4e rit in Romandië.

  Elia Viviani heeft afgezegd voor de koninginnenrit in de Ronde van Romandië. Hij wil volledig herstellen van een griepje. Zo kan hij in topvorm zijn voor de Giro die over exact een week van start gaat in Bologna.

  Elia Viviani zal niet starten in de 4e rit van de Ronde van Romandië. De Italiaanse renner van Deceuninck-Quick Step kampt al enkele dagen met een lichte griep en wil in goede vorm zijn voor de Giro.

   

  "Ik heb al even last van een griepje, maar ik ben blijven koersen. De Ronde van Romandië is een belangrijke voorbereiding voor mijn grote doel, de Giro. Ik ben blij met mijn vorm, maar ik heb gewoon wat extra dagen rust nodig om volledig te herstellen", zegt de 30-jarige renner.

   

  De koninginnenrit van de Ronde van Romandië werd ingekort door slechte weersomstandigheden. Morgen eindigt de ronde met een tijdrit, dus veel viel er voor Viviani niet meer te rapen in Zwitserland.