• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Milwaukee betaalt bibbergeld, maar leidt tegen Celtics in play-offs

  Sterspeler Giannis Antetokounmpo was goed voor 32 punten.

  De Milwaukee Bucks hebben de leiding genomen in de halve finales van de play-offs in de Eastern Conference. Tegen de Boston Celtics leken ze op weg naar een eenvoudige zege, tot de machine in het slot haperde. In de Western Conference hebben de Portland Trailblazers de macht gegrepen na een marathonwedstrijd in Denver.

  De Milwaukee Bucks, het beste team uit de reguliere competitie, wisten voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 een ticket te pakken voor de halve finales in de Eastern Conference. Maar tegen de Boston Celtics begonnen de Bucks met een nederlaag in de best-of-seven-serie.

   

  Ondertussen heeft Milwaukee orde op zaken gezet. In Boston demonstreerde de Griek Giannis Antetokounmpo opnieuw waarom hij de uitdager is van James Harden voor de MVP-titel. Met 32 punten en 13 rebounds loodste hij de bezoekers naar een 2-1-voorsprong in de play-offs.

   

  Na een sterk derde kwart leken de Bucks op rozen te zitten, maar hun kloof van 17 punten kwam na een matig slot nog in gevaar. Boston kwam terug tot 118-111 met nog 1'20" op de klok. Uiteindelijk trok Milwaukee de zege over de streep (123-116), al betaalde het wel bibbergeld.

   

  "Ik heb veel vertrouwen, en dat verwachten mijn ploegmaats ook van mij", zei Antetokounmpo. "We zitten in de goede flow, maar we mogen niet vergeten te verdedigen. Boston zal zijn niveau opkrikken voor de vierde match."

   

  In de andere halve finale in het oosten staat Philadelphia op een 2-1-voorsprong tegen de Toronto Raptors. 

  Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd:

  Marathonwedstrijd in Denver

  In de Western Conference hebben de Portland Trailblazers en de Denver Nuggets uitgepakt met de langste play-offwedstrijd in de NBA sinds 1953. Pas na vier verlengingen van vijf minuten kon Portland aan het langste eind trekken: 140-137. CJ McCollum mikte 41 punten door de ring voor de bezoekers.

   

  Portland komt zo op een 2-1-voorsprong in de best-of-seven-serie. In de andere halve finale staan de Golden State Warriors 2-0 voor tegen de Houston Rockets van James Harden.

  "Gekste wedstrijd die ik ooit speelde"