• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Stapt Ronaldo straks het trainersvak in? "Ik sluit het zeker niet uit"

  Cristiano Ronaldo bezorgde Juventus toch nog een punt in de derby tegen Torino.

  Cristiano Ronaldo sprak met het Spaanse dagblad, El Pais, over een mogelijke trainerscarrière. Maar stoppen zit er zeker nog niet in. "Ik wil de mensen blijven verrassen." 

  Cristiano Ronaldo wil de mensen blijven entertainen met zijn spel, maar sprak wel over een toekomst als trainer na zijn spelerscarrière. "Ik sluit de mogelijkheid op een trainerscarrière niet uit."

   

  Toch is het einde van zijn spelerscarrière nog niet onmiddellijk in zicht. "Ik hoor wel eens: "Hij is al 34 jaar oud, het is eigenlijk al voorbij. Hij zou moeten stoppen." Maar het beest leeft nog altijd." Dat bewees hij gisteravond nog eens in de derby tegen Torino, met zijn 601e doelpunt uit zijn clubcarrière.

   

  Mensen hebben volgens Ronaldo veel te snel een oordeel klaarliggen. "Criticasters zullen altijd hopen dat ik een belangrijke penalty mis of een cruciale wedstrijd niet kan spelen, maar dat hoort bij het leven en je moet altijd voorbereid zijn. En dat ben ik al jaren."

  "Fans in Madrid willen dat ik weer naar huis kom"

  Terwijl hij er zelf weer een prijs bij heeft met Juventus, maakt zijn ex-club Real Madrid een crisis door. Er wordt nu al gespeculeerd over een terugkeer van Ronaldo, maar zelf blijft hij daarover op de vlakte.

   

  "Ik heb nog altijd veel fans in Madrid. Als ik er op straat loop, zeggen de mensen dat ik weer naar huis moet komen, dat het "huis" nog altijd van mij is." Ronaldo won met Real Madrid twee keer La Liga en vier keer de Champions League.