• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schippers is op 25 mei blikvanger van atletiekmeeting in Oordegem

  Dafne Schippers

  Dafne Schippers is tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter.

  Dafne Schippers zal over een paar weken haar outdoorseizoen openen op de International Flanders Athletic Meeting (IFAM) in Oordegem. Ze zal er zowel de 100m als de 200m lopen.

  De meeting in Oordegem is elk jaar een belangrijke afspraak voor de Belgische atleten om hun limiet te halen voor het EK dan wel het WK. Toch zullen zij dit jaar in de schaduw staan van de Nederlandse topsprintster Dafne Schippers.

   

  Schippers zal op 25 mei haar eerste outdoorwedstrijd van het seizoen lopen. Ze is de tweevoudige wereldkampioene op de 200 meter en heeft op die afstand ook het Europese record (21"63). Naast de 200 meter zal Schippers in Oordegem ook warmlopen op de 100 meter.