• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel: "Ronde van Romandië is een enorme leerschool"

  Remco Evenepoel met Jonas Gregaard Wilsly in zijn zog.

  Remco Evenepoel met Jonas Gregaard Wilsly in zijn zog.

  Remco Evenepoel was een van de twee jonge Belgen die de koninginnenrit van de Ronde van Romandië mee heeft gekruid. Hijzelf en zijn ploeg zijn tevreden, maar er is geen hoerastemming.

  "Ik word elke dag beter"

  Remco Evenepoel was tijdens de koninginnenrit mee met de vlucht van de dag. In slechte weeromstandigheden ging hij mee tot de slotklim, maar toen Daniel Martin versnelde vooraan liepen de benen vol. Een harde, maar goede leerschool, zo ziet hij de Ronde van Romandië.

   

  "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat pech heb deze week. Ik ben gevallen voor de proloog, vrijdag in de rit gevallen (foto) en het gevoel in de benen is niet 100 procent. Maar elke dag word ik beter. Vandaag voelde ik dat het goed zat. Ik hoop dat het zondag voor de tijdrit heel goed zit."

   

  "Het niveau ligt immens hoog, maar het is een enorme leerschool. Ik kan alleen maar tevreden terugblikken op deze week, ondanks dat het gevoel niet 100 procent is. Ik had vrijdag al geprobeerd in de vlucht te zitten en zaterdag is dat gelukt. Daar ben ik tevreden over."

  Remco Evenepoel kwam vrijdag ten val.

  Remco Evenepoel kwam vrijdag ten val.

  Ploegleider Van Slycke: "Spectaculair"

  Ploegleider Rik Van Slycke zit op dezelfde lijn. Het credo dat bij Deceuninck-Quick Step altijd herhaald wordt, is dat Evenepoel moet bijleren. Meer wordt er voorlopig niet verwacht. 

   

  "We mogen uiterst tevreden zijn over hoe Remco deze week heeft doorgemaakt", zegt Van Slycke. "In mijn ogen is het spectaculair, want hij komt van twee categorieën lager en zit nu op WorldTour-niveau."

   

  "Hij is gevallen voor de proloog. Die was technisch en dat is niet zijn specialiteit, of toch nog niet. Dan is hij lek gereden op een moment dat de grote kanonnen hun troepen in stelling brachten. Toch is hij nog bij de eerste groep teruggekomen. Dat zijn tekenen dat hij meer kan dan een gewone burger."

  We laten hem zelf kiezen of hij naar ons luistert of zaken aan den lijve wil ondervinden. Zaterdag heeft hij geleerd hoe snel een peloton kan terugkomen op een slotklim.

  Rik Van Slycke

  "Alles is nieuw voor hem. Mensen denken dat hij de status heeft van bij de junioren, maar het zal nog enkele jaren duren voor hij die status heeft bij de profs. Maar mensen zien of horen niet alles wat in de koers gebeurt."


  "In de koninginnenrit mocht hij van ons kiezen. Meegaan of in het peloton blijven om in de tijdrit van zondag vol door te gaan. We laten hem zelf kiezen of hij naar ons advies luistert of zaken aan den lijve wil ondervinden. Zaterdag heeft hij geleerd hoe snel een peloton kan terugkomen op een slotklim."


  "Zondag verwachten we hem niet bij de eerste 10. Nog tien renners strijden voor het eindklassement en er rijden specialitsten als Campenaerts en Martin mee."

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel