• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Giants: "Eerst teleurstelling verwerken, dan opladen voor troostfinale"

  Jae'Sean Tate en Ismael Bako zijn ontgoocheld.

  De Antwerp Giants hebben tegen Tenerife naast een ticket voor de finale van de Champions League gegrepen. "Nu spelen we om de derde plaats. Dat is hard, want een Final Four maak je misschien maar één keer in je carrière mee", zei Jae'Sean Tate.

  De Antwerp Giants zijn in de halve finales van de Final Four op het sterke Spaanse blok van Tenerife gebotst. "Als je de volledige wedstrijd bekijkt, zat er geen ticket voor de finale in", gaf coach Roel Moors toe. "Maar ik blijf ervan overtuigd dat er meer inzat als we ons ritme niet verliezen in de eerste helft."

   

  "We mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten. We hebben defensief ons werk goed gedaan: we konden Tenerife beperken tot 70 punten. Alleen kwamen we zelf moeilijk tot scoren."

   

  "We waren gewaarschuwd dat Tenerife een defensief sterke ploeg is. Ze zijn individueel niet impressionant, maar wel als ploeg. Ze spelen elke week tegen Valencia, Real Madrid en Barcelona. Dat helpt natuurlijk."

   

  Ook sterspeler Paris Lee kon de Giants niet helpen. "Er hebben veel ploegen geprobeerd om hem lam te leggen en dat is niet vaak gelukt", zegt Moors. "Maar Tenerife is er wel in geslaagd. Je kan hem niets verwijten: hij is blijven spelen, maar zij stonden sterker als ploeg."

   

  "Wat mijn spelers hebben gepresteerd, verdient veel respect. De derde plek is onze volgende ambitie. Eerst moeten we deze teleurstelling verwerken en dan proberen we ons op te laden voor de troostfinale van zondag tegen Bamberg."

  Moors: "Mijn spelers verdienen veel respect"

  Bako: "Dit was een schitterende ervaring"

  • Jae'Sean Tate: "Ze hebben ons goed gescout, ze wisten ons uitstekend op te vangen. Het publiek daarentegen was schitterend. Iedereen hier was trots dat we de Final Four mochten ontvangen, maar we kwamen toch een beetje tekort. Nu spelen we om de derde plaats. Dat is hard, want een Final Four maakt je misschien maar één keer mee in je carrière. Het komt er nu op aan ervan te genieten."
  • Ismael Bako: "Op de cruciale momenten van de wedstrijd namen ze altijd de juiste beslissingen. Wij hadden meer als een ploeg moeten spelen, hieruit moeten we leren. Dit was een schitterende ervaring, maar vandaag was het net niet goed genoeg. Tegen Bamberg gaan we zondag op zoek naar die derde plaats."
  • Paris Lee: "We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar Tenerife beschikt over veel ervaring en dat was er vandaag aan te zien. Ik wil Tenerife feliciteren met zijn verdediging. Ze hebben mij buitenspel gezet."

  Kalinoski: "Ook derde plaats wordt lastige uitdaging"