• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Brute pech voor Bernal, kopman Ineos mist Giro door gebroken sleutelbeen

  Egan Bernal

  Richt Egan Bernal (met de witte mouwen) zijn pijlen nu op de Tour?

  Egan Bernal heeft op training een gebroken sleutelbeen opgelopen. De Colombiaan mist daardoor de Giro, waar hij door zijn team als kopman naar voor werd geschoven. De Giro start exact over een week op zaterdag 11 mei.

  De Giro moest de vuurdoop worden van Bernal als uitgesproken kopman in een grote ronde voor Team Ineos, tot voor kort Team Sky. De Colombiaan toonde dit jaar zijn uitzonderlijke talent al door Parijs-Nice te winnen en derde te worden in de Ronde van Catalonië. 

   

  In de Giro van dit jaar werd hij gezien als een van de belangrijkste kandidaat-winnaars, naast onder meer Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Simon Yates. Een val op training heeft er dus anders over beslist. Zijn team heeft nog niet gecommuniceerd hoe lang Bernal uit competitie zal zijn.