• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Genk op drempel van titel: "Als we nog over die drempel struikelen, wordt het pijnlijke smak"

  Philippe Clement

  Philippe Clement wil nog altijd niet aan een titelfeestje denken.

  Racing Genk kan een 4e landstitel nog maar nauwelijks mislopen na een indrukwekkende 4-0-zege tegen Antwerp. Toch verliest coach Philippe Clement, net als de voorbije weken, zijn nuchtere kijk niet. "We moeten nog 4 op 9 halen tegen Club, Anderlecht en Standard, allemaal ploegen met veel kwaliteiten."

  Uitgerekend tegen het stugge Antwerp boekte Racing Genk zijn grootste zege van 2019. Van een statement gesproken. "In november hadden we een heel sterke periode, maar ik vind ons momenteel nog beter", zegt Philippe Clement. "Deze zege is ook heel belangrijk, omdat alle ploegen achter ons erop rekenden dat we punten zouden laten liggen."

   

  Voor de supporters lijkt het nu al een uitgemaakte zaak: Genk wordt dit jaar kampioen. "Daarom zijn het ook supporters", tempert Clement. "Dat maakt het zo leuk voor hen. Maar wij moeten realistisch blijven."

   

  "Als we ervan uitgaan dat Club Brugge wint tegen Gent dan moeten we 4 op 9 halen. En dat tegen clubs als Club, Anderlecht en Standard, allemaal ploegen met veel kwaliteiten. Je zal mij en mijn spelers dus niet naast hun schoenen zien lopen."

   

  Genk zou ook genoeg kunnen hebben aan 3 op 9, maar dan moet het wel volgend weekend winnen op Club Brugge, waar Clement vele jaren als speler en assistent-coach doorbracht. "Toch zou ik niet over een droomscenario spreken. Het is voor mij gewoon belangrijk dat het gebeurt. Ik weet ook dat Club tot de laatste snik zal vechten voor de titel."

   

  Volgens interviewer Peter Vandenbempt staat Genk nu wel al voor de drempel vand e hemelpoort. "We moeten alleen zien dat we niet over die drempel struikelen, want dat zou dan wel eens een pijnlijke smak kunnen worden."

  Verslag van Genk-Antwerp (4-0)