• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Aernouts wordt 2e op parcours van WK in 2021 in Saint-George

  Bart Aernouts is 2e geworden in zijn eerste Ironman 70.3 van het seizoen. De Belg, die in het najaar wil pieken op de Ironman in Hawaï, finishte op minder dan twee minuten van de Amerikaanse winnaar.

  Bart Aernouts besloot last minute nog deel te nemen aan de wedstrijd in Utah en zal zich die beslissing niet beklagen. Op het parcours waar in 2021 het wereldkampioenschap georganiseerd wordt kwam hij uitstekend uit de verf.

   

  Na het zwemmen kwam hij pas in 19e positie uit het water, maar op de fiets rolde hij heel wat concurrenten op. Hij begon als derde aan het looponderdeel en maakte ook daar nog een plaats goed. Met zijn tijd va 3u50'58" was hij 1'48" trager dan de Amerikaanse winnaar Rodolphe Von Berg. Von Berg heeft overigens een Belgische vader.

   

  Aernouts heeft dit jaar zijn zinnen opnieuw op de Ironman in Hawaï gezet. Hij is de enige Belg die zich tot nu toe heeft kunnen plaatsen. Vorig jaar werd hij daar 2e.

  De finish van Bart Aernouts