• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandoorne eindigt op 3e plaats in winterse 6 Uur van Spa

  Stoffel Vandoorne

  Stoffel Vandoorne zoekt de warmte op in de pits.

  Tussen de races in de Formule E neemt Stoffel Vandoorne dit seizoen ook deel aan uithoudingswedstrijden. In de 6 Uur van Spa reed hij met het Russische team BR LMP1 naar de 3e plaats. De zege was voor zijn voormalige ploegmaat Fernando Alonso in een Toyota.

  Vandoorne: "Goeie voorbereiding voor Le Mans"

  De voorlaatste manche van het WEC-kampioenschap vond dit weekend plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor de gelegenheid was Koning Winter even teruggekeerd naar de Ardennen. Hij serveerde de autocoureurs een mix van zon, regen en natte sneeuw. En het kwik gaf bij momenten niet meer dan 2 graden Celsius aan.

   

  De safetycar moest dan ook meer dan een keer het circuit opdraaien. Uiteindelijk werd de wedstrijd zelfs een kwartier vroeger afgevlagd. Op dat moment had de Toyota van Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima 133 rondes afgelegd, een ronde meer dan de Rebellion R13-Gibson #3 en de Russische bolide BR1-AER #11.

   

  In die laatste auto zat ook Stoffel Vandoorne aan het stuur. Hij vormde in Spa-Francorchamps een team met de Russen Alesjin en Petrov. "Ik ben tevreden met ons weekend", sprak hij achteraf. "Het was een moeilijke race voor iedereen met al die neutralisaties. We hebben hard gereden wanneer we konden en hebben het verschil proberen te maken in de regen."

   

  "Het is een bijzonder gevoel om thuis te mogen koersen. Het was de eerste keer dit seizoen en al zeker omdat er zoveel fans waren ondanks het slechte weer."

   

  De volgende uithoudingsrace voor Vandoorne is de 24 uur van Le Mans op 15 en 16 juni. "Le Mans zal volledig anders zijn. We gaan er ook een andere uitrusting hebben, alles zal anders zijn. Maar dit weekend was alvast een goede voorbereiding."

  We hebben hard gereden wanneer we konden en hebben het verschil proberen te maken in de regen.

  Stoffel Vandoorne
  Uitslag 6 Uur van Spa
  1. Toyota TS050 Hybrid #8 133 ronden
  2. Rebellion R13-Gibson #3 132
  3. BR1-AER #11 132
  4. BR1-AER #17 131
  5. Rebellion R13-Gibson #1 130

  Maxime Martin won in een Aston Martin de GTE-Pro-klasse. Hij legde 124 rondes af, goed voor de 15e plaats in de uitslag.

  Beelden vanuit de winterse Ardennen: