• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert gaat niet naar WK: "Spijtig, maar ik kan niet alles doen"

  Wout van Aert heeft alweer een geslaagd voorjaar achter de rug.

  Wout van Aert zal volgende week het WK-parcours in Yorkshire niet verkennen. Om de simpele reden dat hij sowieso op 29 september niet zal deelnemen. Dat vertelde de crosser-wegrenner vandaag aan WielerFlits. "Ik vind het zelf ook spijtig, maar ik kan niet alles doen."

  Vorige week raakte bekend dat Wout van Aert samen met bondscoach Rik Verbrugghe en Oliver Naesen het WK-parcours zou verkennen. Dat insinueerde dat Van Aert wel oren had naar een eerste deelname aan een WK op de weg.

   

  Maar de drievoudige wereldkampioen in het veld, die ook alweer een uitstekende voorjaarscampagne reed voor Jumbo-Visma, heeft nu anders beslist: "Ik heb uiteraard overlegd met mijn entourage, maar dit is mijn eigen beslissing", legt hij zijn keuze uit aan WielerFlits.

   

  "Het WK in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan mijn veldritseizoen zou beginnen. Ik wil immers een aanvaardbare rustperiode inlassen. Daarna moet je ook weer opbouwen."

   

  "Voor je het beseft, beland je dan al in de kerstperiode. Maar ondertussen moet je ook rekening houden met de opbouw naar volgend voorjaar. Dan zou ik snel in de buurt komen van een aanpak zoals bijvoorbeeld Zdenek Stybar. En dat is voorlopig niet zoals ik het veldritseizoen zie. Ik heb dan ook aan de bondscoach laten weten dat ik afzie van een verkenning."

  Het WK in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan mijn veldritseizoen zou beginnen. Ik wil immers een aanvaardbare rustperiode inlassen. Daarna moet je ook weer opbouwen.

  Wout van Aert

  Later op de avond reageerde Van Aert nog met een heel korte mededeling aan persagentschap Belga: "Ik neem inderdaad niet deel aan het WK. Ik vind het zelf ook spijtig, maar ik kan niet alles doen. De cross krijgt voorrang komende winter."


  Van Aert begint zijn zomercampagne met de Dauphiné. Op 1 september zet hij een punt achter zijn wegseizoen met de Bretagne Classic in Plouay. Vanaf dan is het weer al cross wat de klok slaat.

   Ik vind het zelf ook spijtig, maar ik kan niet alles doen.

  Wout van Aert