• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Volleyproms: Verhanneman en Coolman zijn Speler en Speelster van het Jaar

  De Belgische volleybalwereld heeft vanavond zijn trofeeën van het seizoen uitgereikt op de 31e Volleyproms in de Versluys Arena in Oostende. Matthijs Verhannneman van Roeselare en Nina Coolman van Hermes Oostende kaapten de hoofdprijzen weg.  

  Matthijs Verhanneman is bezig aan een heel sterk en stabiel seizoen met Roeselare. De 30-jarige receptie-hoek won al de beker en kampt nu tegen Maaseik om de titel. Zijn voorsprong op de 2e, zijn ploegmaat en winnaar van vorig jaar Hendrik Tuerlinck was overtuigend. Op de 3e plaats vinden we Jolan Cox van Maaseik terug.

  Bij de vrouwen was het verschil kleiner: de 28-jarige Nina Coolman speelt op de receptie-hoek bij Oostende, dat vorige week de titelplay-offs verloor van Asterix Avo Beveren. Met 98 punten had ze maar 8 punten meer dan ploegmate Jasmien Biebauw, ook vorig jaar tweede.

   

  De jury van spelers, trainers, bestuursleden, bondsverantwoordelijken, journalisten en een klein percentage publiek reikten nog een pak andere prijzen uit. Rookie van het Jaar waren met voorsprong Manon Stragier (VDK Gent) en Seppe Van Hoyweghen (Lindemans Aalst).

   

  Beste vrouwencoach was Frederik De Veylder van Hermes Volley Oostende, de eer bij de mannen was net als vorig jaar voor Joel Banks van Maaseik. De Scheidsrechter van het Jaar was ook dezelfde van 2018: Marie-Catherine Boulanger. Tot slot was er ook een trofee voor de beste international: Yellow Tiger Britt Herbots (Busto Arsizio) en Red Dragon Tomas Rousseaux (GKS Katowice).

  Speler en Speelster van het Jaar

  Mannen:
  1. Thijs Verhanneman (Roeselare) - 178 ptn
  2. Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) - 98
  3. Jolan Cox (Maaseik) - 91
  4. Jelte Maan (Maaseik) - 54
  5. Stijn Van Schie (Volley Gent) - 54

  Vrouwen:
  1. Nina Coolman (Hermes Oostende) - 98 ptn
  2. Jasmien Biebauw (Hermes Oostende) - 90
  3. Celine Van Gestel (Asterix Beveren) - 67
  4. Liesbeth Mouha (Datovoc Tongeren) - 43