• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Valverde past voor de Giro: "Moet aan mijn lichaam denken"

  Alejandro Valverde (Team Movistar) zal niet aan de start staan van de Ronde van Italië. De 39-jarige wereldkampioen is nog niet hersteld van zijn valpartij voor Luik-Bastenaken-Luik. "Dit is heel jammer."

  Valverde nam nog maar een keer deel aan de Giro. In 2016 werd hij derde en won hij een etappe. Dit jaar zou hij opnieuw afreizen naar Italië, maar hij moet zijn plannen nu wijzigen door een blessure.

   

  Valverde kwam op de donderdag voor Luik-Bastenaken-Luik ten val tijdens een training. Hij hield er een vochtophoping in het grootste bot van de wervelkolom aan over. In Luik moest hij al snel de strijd staken. 

   

  "Het is heel jammer dat ik niet naar een grote ronde als de Giro kan afreizen", zet hij op Twitter. "Ik moet aan mijn lichaam denken. Ik moet 100 procent herstellen om later dit jaar de best mogelijke resultaten te kunnen halen. Ik wens mijn ploegmaten bij Movistar veel succes." 

   

  Het is voor Valverde voorlopig een mager seizoen. Hij won in 2019 alleen nog maar een rit in de UAE Tour eind februari.