• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Anderlecht-leuzes aan stadion van Standard, twijfel over echtheid

  Twee dagen voor de match Anderlecht-Standard hebben enkele fans van paars-wit een bezoek gebracht aan het stadion van de tegenstander in Luik. Vorige week deden ze hetzelfde met het stadion van Club Brugge. Al twijfelt de Fan Board van Anderlecht over de echtheid van de graffiti.

  De heenwedstrijd tussen de twee clubs in Play-off I liep enkele weken geleden volledig uit de hand. Anderlecht-supporters bleven de match onderbreken met vuurpijlen en rookbommen. De match werd gestaakt en Anderlecht kreeg een 5-0-forfaitnederlaag aangesmeerd.

   

  Ook voor de return lijken de supporters van paars-wit dus op scherp te staan. Een week nadat de Ultra's het stadion van Club bewerkt hadden, doken er aan de ticketshop van Sclessin tags op die verwijzen naar paars-wit.

   

  Het Fan Board van Anderlecht kan er niet mee lachen: "Het is al het derde incident op korte tijd. We veroordelen dat met klem. De supporters moeten stoppen om de club in een negatief daglicht te stellen", zegt Franck Eeckhout van de overkoepelende vereniging.

   

  Eeckhout twijfelt eraan of de slogans in Luik wel het werk van Anderlecht-fans is: "Misschien wel van enkelingen, maar dit is zeker geen georganiseerde actie van de Ultra's zoals in Brugge. Die zouden zich kenbaar maken en deze tag is voor ons onbekend."

   

  "Er is ook geen enkele reden meer, de boodschap is aangekomen bij het bestuur. We zien dat Belhocine veel meer jong talent een kans geeft. Het voetbal is nog niet goed, maar we zien dat de spelers er opnieuw voor vechten."

   

  De Fan Board verwacht zondag trouwens geen wantoestanden: "We hebben niet gecommuniceerd met onze supporters om het rustig te houden. We zien geen reden om dat te doen, want de fans weten dat ze het niet te bont moeten maken. In eigen huis doen ze dat overigens nooit."

  Meer foto's vind je in de link in deze tweet