• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mbappé moet 3 matchen brommen na rode kaart voor horrortackle

  Mbappé kreeg rood in de verloren bekerfinale tegen Rennes.

  Mbappé kreeg rood in de verloren bekerfinale tegen Rennes.

  PSG moet Kylian Mbappé een paar wedstrijden missen, nadat hij vorig weekend van het veld gestuurd weer in de bekerfinale tegen Rennes. De Franse voetbalbond heeft ook een disciplinaire procedure opgestart tegen Neymar.

  De bekerfinale zal PSG zo snel mogelijk proberen te wissen uit zijn geheugen. De sterrenformatie verloor na strafschoppen tegen Rennes. En vedetten Mbappé en Neymar lieten zich allesbehalve van hun beste kant zien.

   

  Mbappé pakte in de 118e minuut uit met een schandalige tackle, een donkkerrode kaart. De Fransman krijgt 3 matchen schorsing, waarvan hij er al 1 uitzat. Hij mist zo nog de competitieduels tegen Nice en Angers.

   

  Daarnaast opent de Franse voetbalbond een disciplinaire procedure tegen Neymar. De Braziliaan ging na de finale in de tribune in de clinch met een fan van Rennes. Die riep hem toe "leer voetballen", waarna Neymar de fan een lichte tik in het gezicht gaf. 

  Herbekijk nog eens de horrortackle van Mbappé