• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel komt in Puivelde snelheid opdoen voor Wereldbeker mountainbiken

  Wordt Van der Poel straks ook de grote man in het mountainbiken?

  Wordt Van der Poel straks ook de grote man in het mountainbiken?

  De organisatoren van Puivelde Koerse wrijven zich in de handen, want Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) zakt op 15 mei af naar de kermiskoers. 3 dagen later start Van der Poel in de Wereldbekermanche van Albstadt.

  Mathieu van der Poel was de grote smaakmaker afgelopen lente met zeges in onder meer Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

   

  Op woensdag 15 mei zal de Nederlander te bewonderen zijn in Puivelde Koerse. "We hadden Mathieu hier in het verleden al aan de start en Adrie is een oud-winnaar van onze wedstrijd", zegt voorzitter Patrick De Roover van het organiserende comité.

   

  "Vorig jaar was Mathieu ook voorzien, maar toen raakte hij geblesseerd. Dit jaar zijn we opnieuw tot een overeenkomst gekomen. Onze wedstrijd past perfect in zijn programma."

   

  "Na de Amstel Gold Race nam Mathieu enkele dagen vrijaf. Hij begon ondertussen weer te trainen en op 15 mei wil Mathieu nog wat snelheid opdoen in competitie om zo in optimale conditie aan zijn mountainbikeprogramma te kunnen beginnen." 

   

  Van der Poel begint aan zijn mountainbikeseizoen in Albstadt (Duitsland), op 18 mei. Daarna volgen normaal gezien nog de Wereldbekermanches van Nove Mesto (25/5), Vallnord (6/7),  Les Gets (13/7), het EK (25/7), Val di Sole (3/8), Lenzerheide (10/8), het WK (28/8) en de Wereldbeker in Snowshoe (7/9).