• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Een Antwerpse zege zou vanavond welkom zijn"

  Ivan Leko geeft de strijd niet op.

  Club Brugge-trainer Ivan Leko gelooft nog altijd in een zestiende landstitel voor zijn club. De Kroaat blikte vandaag (kort) vooruit op de wedstrijd in Gent van komende zondag. "Ze hebben een klap gehad, maar voor ons is het altijd moeilijk in de Ghelamco Arena."

  "Meer dan 6 punten mag het niet zijn"

  Met nog 4 wedstrijden op de teller en een achterstand van 6 punten op leider Racing Genk, is een nieuwe titel van Club Brugge niet dichtbij. Ivan Leko begraaft de strijdbijl nog niet.

   

  "6 punten is heel wat, maar in voetbal kan alles", zegt de Kroaat met een cliché. "Een Antwerpse zege zou vanavond zeker welkom zijn, maar we moeten niet te veel rekenen en vooral naar onszelf kijken. Meer dan 6 punten mag het niet zijn, anders is het voorbij."

   

  "In Engeland had Liverpool op een bepaald moment ook een straat voorsprong op Manchester City en in Duitsland stond Borussia Dortmund ver voor op Bayern München. De situatie is in beide competities helemaal anders nu."

   

  In Gent heeft Club Brugge het nooit gemakkelijk, al won het dit seizoen wel al met 0-4 in de Ghelamco Arena. "Het is een klassieker in Vlaanderen. We moeten met power en intensiteit spelen en Gent niet in de wedstrijd laten komen."

   

  "Het is een goede ploeg, dat hebben ze tijdens de play-offs al laten zien. Tegen Standard konden ze winnen en ook tegen Anderlecht en Genk zat er veel meer in. Ik denk wel dat ze deze week een klap hebben gekregen door te bekerfinale te verliezen van een club uit 1B. Het was voor AA Gent net heel belangrijk om de Beker van België te winnen."

  AA Gent heeft een goede ploeg. Dat hebben ze tijdens de play-offs al laten zien. Vaak kregen ze niet wat ze verdienden.

  Ivan Leko

  De persbabbel van Ivan Leko: