• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kunstschaatsster Osmond (23) zet jaar na wereldtitel punt achter carrière

  Na een carrière vol blessureleed zegt de Canadese Kaetlyn Osmond het kunstschaatsen vaarwel. Vorig jaar kroonde ze zich nog tot wereldkampioene in Milaan.

  Naast een wereldtitel hangen in de trofeeënkast van Osmond ook 3 olympische medailles. In Pyeongchang veroverde ze vorig jaar ze goud in de teamcompetitie en brons in de individuele wedstrijd. In Sotsji (2014)  werd Osmond met de Canadese ploeg 2e.

   

  "Iedereen mag het nu officieel weten. Ik ga niet langer in competitie schaatsen", schrijft Osmond op Twitter. "Zelf was ik er al een poosje uit maar nu ik het officieel hoor, lijkt het niet echt. Ik heb opwindende plannen voor mijn toekomst en ik kijk ernaar uit om die met jullie te delen."