• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nieuwe baas van Team Ineos: "Bij dopinggeval stap ik er meteen uit"

  Chris Froome is een van de kopmannen bij Team Ineos

  Team Sky heet sinds een paar dagen officieel Team Ineos. De nieuwe hoofdsponsor, Jim Ratcliffe, is meteen zeer duidelijk over doping. "Ik heb geen enkele interesse in valsspelen of in drugs", vertelt hij aan de BBC.

  Op 1 mei veranderden Chris Froome en co van truitje. Nu staat er Ineos op de borst van de renners. Jim Ratcliffe, de man achter het bedrijf Ineos, sprak zich bij zijn voorstelling meteen uit over doping. 

   

  "Wielrennen heeft een duister verleden, maar die tijd is voorbij. Je moet de sport daar u niet meer voor veroordelen. Ik heb geen enkele interesse in valsspelen of in drugs. Op het moment dat dat in ons team zou gebeuren, stap ik eruit."

   

  Toch kwam Team Sky in het verleden al een paar keer in opspraak, zoals recent na een afwijkende dopingtest van Chris Froome in de Vuelta van 2017"We hebben ons huiswerk gemaakt. Dit is een team met mensen en werkwijzen waar ik me goed bij voel."

   

  "Wat is er nu leuk aan het winnen van een wedstrijd als je valsgespeeld hebt? Als je de beste renners ter wereld hebt en de beste begeleiding, heb je geen doping nodig."

  "Chelsea? Zeg nooit nooit"

  In het verleden werd Ratcliffe ook gelinkt aan voetbalclub Chelsea. Hij zou de club willen overkopen van huidig eigenaar Roman Abramovitsj. Is hij nog geïnteresseerd? "Zeg nooit nooit, maar ik heb nog geen idee waar die gesprekken zullen landen."

   

  "Voetbal is een compleet andere wereld. Het is ingewikkeld. We zijn nog volop aan het leren." In 2017 kocht Ratcliffe al de Zwitserse tweedeklasser Lausaunne Sport. "Ik ben niet geraakt waar ik nu sta door dingen te overhaasten. Ik ben niet gehaast om mij zo snel mogelijk te profileren in het voetbal."

  Jim Ratcliffe, de eigenaar van het bedrijf Ineos