• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "We weten hoe sterk Messi is, maar toch blijft hij ons verbazen. Niet normaal"

  Lionel Messi

  De 600e Barcelona-goal van Lionel Messi was weer een pareltje.

  Yannick Ferrera zag gisteren hoe Barcelona de finaledroom van Liverpool aan diggelen sloeg in de Champions League (3-0). "Liverpool heeft de match niet tactisch verloren, wel qua efficiëntie."

  Yannick Ferrera heeft een klein beetje medelijden met zijn collega Jürgen Klopp. "Want het plan van Liverpool klopte volledig. Hun hoge druk maakte het Barcelona moeilijk. Ze hebben de match niet tactisch verloren, wel qua efficiëntie."

   

  "Niet iedereen krijgt zoveel kansen in Camp Nou. Liverpool had zeker 1 à 2, misschien zelfs 3 keer kunnen scoren. Maar nu wordt het héél, héél moeilijk. Ik zie ze in eigen huis eventueel wel 3 keer scoren, maar ik kan me niet indenken dat Barcelona dan geen goal zou maken. Dat zou betekenen dat Liverpool eigenlijk 5 keer moet scoren en dat lijkt mij te veel gevraagd."

   

  Lionel Messi was opvallend onopvallend, al was hij met zijn 599e en 600e goal voor Barcelona toch weer beslissend. "Niet dat hij echt onzichtbaar was, maar hij werd wel goed opgevangen door de verdedigers van Liverpool. Pas toen Liverpool aandrong op het einde was er meer ruimte voor hem en een Messi met ruimte is ongelooflijk."

   

  Zijn vrijschop mocht er natuurlijk wezen. "Je denkt: dit kan niet, dit is te ver. En toch plaatst hij die bal tot op de millimeter waar hij moet zijn. Om te kunnen scoren vanuit die positie moet het perfect zijn en het was perfect. We weten hoe sterk Messi is, maar toch blijft hij ons verbazen. Dat is gewoon niet normaal."

   

  De resultaten van de heenmatchen in de Champions League laten vermoeden dat het straks een finale tussen Barcelona en Ajax wordt. "Ajax is nog niet in de finale, maar ik hoop wel dat ze het halen. Ik ben nu al benieuwd hoe Ajax het zou aanpakken tegen het grote Barcelona. Zullen ze zichzelf blijven of moeten ze het spel toch ondergaan?"

   

  >> Bekijk de doelpunten van Barcelona op de website van de UEFA

  "Ik heb niet gekeken naar de bekerfinale"

  Enkele uren voor Barcelona-Liverpool was er in eigen land ook nog de bekerfinale tussen AA Gent en KV Mechelen. De ex-ploeg van Ferrera haalde het met 2-1, maar dat kreeg hij pas later mee. "Ik heb de match niet gezien. Ik heb geen enkele bekerfinale meer bekeken sinds de mijne 3 jaar geleden (hij won met Standard tegen Club Brugge)."

   

  "De  zege van KV Mechelen verbaast mij niet. We weten dat het een ploeg is die het niveau van 1A aankan. En in 1 match kan alles gebeuren. Ik ben vooral heel blij voor alle supporters van KV Mechelen. Ze verdienen het na enkele moeilijke tijden. Eerst 15 jaar geleden (toen de club op sterven na dood was) en nu ook met de problemen van het voorbije jaar. En ik ben ook blij voor de paar spelers die ik nog ken van mijn tijd."