• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Xavi (39) stopt na dit seizoen en richt zijn pijlen op een carrière als T1

  Xavi houdt het binnenkort voor bekeken.

  Barcelona-icoon Xavi Hernandez is aan de laatste maanden van zijn profcarrière bezig. De Spaanse middenvelder zwaait binnenkort af bij Al Sadd. "Ik ben benieuwd wat de toekomst voor mij als coach in petto heeft", vertelt de Spanjaard.

  Xavi, die 767 keer het shirt van Barcelona droeg en 133 caps bij de Spaanse nationale ploeg heeft, bevestigde zijn pensioenplannen in een open brief aan de Spaanse media.

   

  "Dit is mijn laatste seizoen als speler, maar ik ben benieuwd wat de toekomst voor mij als coach in petto heeft", schrijft de middenvelder. "Het was een eer om tot mijn 39e profvoetballer te zijn en ik wil op een hoogtepunt stoppen bij mijn club Al Sadd."

   

  Xavi vertrok in 2015 bij Barcelona en voetbalt sindsdien in Qatar. Bij Barça werd hij 8 keer kampioen en won hij 4 keer de Champions League. Bij de Spaanse selectie was hij een sleutelfiguur bij de eindzeges op het EK van 2008 en 2012 en het WK van 2010.