• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wijsmans wordt coördinator beachvolleybal: "Hopelijk succesverhaal"

  Wijsmans

  Wout Wijsmans was tot vorig jaar technisch directeur bij Maaseik.

  Wout Wijsmans is door Volley Vlaanderen aangesteld als coördinator van het beachvolleybal in ons land. "Hij moet het beachvolleybal verder op de kaart zetten."

  Wout Wijsmans geldt als een van de grootste volleyballers van ons land. Na zijn carrière was hij onder meer technisch directeur bij Maaseik, maar nu duikt hij het zand in als coördinator van het beachvolleybal.

   

  "Er zal enerzijds ingezet worden op de breedtesport die voor iedereen toegankelijk is en anderzijds moet de uitstraling van de topsport nog meer aangescherpt worden", staat in het persbericht.

   

  Na de aanstelling van Frank Depestele als toernooidirecteur voor het EK volleybal in België is Wijsmans al de 2e voormalige topper die zijn schouders zet onder een project van de federatie.

   

  "Het is ongelooflijk belangrijk dat zulke grote namen alle facetten van deze schitterende sport gemotiveerd helpen uit te dragen. Hopelijk wordt het - net als in Nederland - een succesverhaal, waarbij veel jongeren de weg naar het beachvolleybal vinden", zegt Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van Volley Vlaanderen.

  Koekelkoren/Van Walle

  Het duo Koekelkoren/Van Walle is de parel aan de Belgisch beachvolleykroon.