Ga naar de inhoud

Voormalig assistent-bondscoach Graeme Jones wordt hoofdcoach bij Luton

 do 2 mei 2019 12:30
Graeme Jones
Graeme Jones werkte de voorbije jaren bij de Rode Duivels.

Graeme Jones heeft een contract voor 3 seizoenen ondertekend bij Luton Town, de club die gisteren de promotie naar de Engelse 2e klasse afdwong. Jones was tot voor kort nog de assistent van Roberto Martinez bij België.

Graeme Jones was jarenlang de trouwe rechterhand van Roberto Martinez, van Swansea over Wigan en Everton tot uiteindelijk de Rode Duivels. Jones zat ook samen met Martinez op de bank tijdens het afgelopen WK.

 

Na Rusland besliste de 49-jarige Engelsman al om zijn eigen gang te gaan, eerst als assistent-coach bij West Bromwich en nu dus voor het eerst als hoofdcoach.

 

Luton Town vertoefde tot 2014 nog in het Non League-voetbal, het Engelse amateurniveau. Hierna volgde promotie op promotie, met als klapstuk die van de League One naar het Championship.

 

Graeme Jones zal de club ten noorden van Londen de komende 3 seizoenen leiden. "Hij kan ons naar een volgend niveau brengen", zegt CEO Gary Sweet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.