• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verstappen: "Ik zou net hetzelfde doen als Senna. Waarom niet?"

  Max Verstappen en Pierre Gasly

  Red Bull-rijders Max Verstappen en Pierre Gasly kijken naar het duel Senna-Prost in de GP van Japan in 1990.

  25 jaar na de dood van Ayrton Senna kijkt de huidige generatie Formule 1-rijders naar legendarische beelden van de drievoudige wereldkampioen. In de duels met Alain Prost kiest Verstappen partij voor de Braziliaan. Of wat had u gedacht?

  Op 1 mei 1994 kwam Ayrton Senna om het leven tijdens de Grote Prijs van San Marino op het circuit van Imola. Waarom de Braziliaan zo legendarisch is, ziet u in onderstaande video.

   

  De huidige generatie Formule 1-rijders kijkt onder meer naar zijn doorbraak in een kletsnat Monte Carlo, hoe Senna het leven redt van de Fransman Erik Comas en natuurlijk ook naar zijn befaamde duels met zijn grote rivaal Alain Prost.

   

  In 1989 verspert Prost Senna de weg naar de wereldtitel met een tik in Japan, een jaar later neemt Senna revanche in diezelfde Grote Prijs. "Wat zou jij gedaan hebben", vraagt Max Verstappen aan zijn ploegmaat Pierre Gasly. "Hetzelfde? Natuurlijk, waarom niet?"

   

  Kijk hieronder naar de reactie van Max Verstappen (via YouTube):

  De crash Senna-Prost in 1989:

  Tijdens de voorlaatste race van het seizoen doet Alain Prost de deur dicht in een chicane. Ayrton Senna kan uiteindelijk nog voort in Japan, maar omdat hij het circuit afsneed, wordt de Braziliaan gediskwalificeerd na de race.

   

  Prost lacht in zijn vuistje. Dankzij de discutabele beslissing van de wedstrijdjury kroont hij - en niet zijn ploegmaat Senna  - zich tot wereldkampioen Formule 1.

  De crash Senna-Prost in 1990:

  Een jaar later neemt Ayrton Senna revanche op het circuit van Suzuka. Meteen na de start duwt hij de Ferrari van Alain Prost uit de race. Deze keer gaat de wereldtitel naar de Braziliaan.