• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gehavende Van Avermaet rijdt na lang voorjaar mee in Yorkshire: "Om te winnen"

  Van Avermaet moet nog eventjes wachten op rust.

  Van de voorjaarsklassiekers naar de Tour de Yorkshire. Greg Van Avermaet krijgt niet veel tijd om uit te blazen van een wel heel lang voorjaar. "Ik hoop dat ik nog fris genoeg ben", zegt de CCC-kopman, die ook nog zijn wonden likt van zijn val in Luik-Bastenaken-Luik.    

  Greg Van Avermaet sloot zondag een voorjaar af zonder uitspatting. De olympische kampioen reed een lange serie voorjaarsklassiekers, van de Omloop tot Luik-Bastenaken-Luik, waar hij ook nog eens ten val kwam in de finale.

   

  Toch komt Van Avermaet vandaag aan de start van de Tour de Yorkshire. "Die val in La Doyenne is zeker geen voordeel, ik ben nog niet helemaal de oude", zegt Van Avermaet. 

   

  "Mijn lichaam heeft toch wat tijd nodig om dit te verwerken, alles is wat stijf en stram. Ik heb veel schaafwonden, vooral op mijn rechterbil. Die ligt volledig open, ook mijn elleboog doet wat lastig, het is niet ideaal om te starten, maar ik ga hier mijn best doen."

   

  Vorig jaar kroonde Van Avermaet zich tot eindwinnaar in Yorkshire. "Ik ben weer ambitieus. Ik wil hier graag opnieuw winnen. De eerste dagen wordt het overleven voor mij door de naweeën van mijn val in Luik. De slotrit zondag zal beslissend worden."

   

  "Ik hoop dat ik de komende week niet te veel last meer heb en dat ik nog fris genoeg ben, het was al een lastig seizoen. Ik koers meestal op WorldTour-niveau, nu krijg ik eens een kans net eronder. Ik moet er gewoon voor gaan. Ik heb het deelnemersveld nog niet echt bekeken, maar zo heel sterk lijkt het niet."