• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Twijfels over toekomst Casillas: "Moet zelf beslissen of hij wil doorgaan"

  Casillas belandde gisteren in het ziekenhuis door een hartaanval.

  Casillas belandde gisteren in het ziekenhuis door een hartaanval.

  Zal Iker Casillas (37) ooit nog op het hoogste niveau voetballen? Volgens het hoofd van de medische afdeling van Porto, Nelson Puga, is het nog te vroeg om conclusies te trekken over de toekomst van de doelman. "Iker herstelt goed, maar we moeten met verschillende factoren rekening houden."

  Veel hangt af van de medicatie die hij moet innemen, van of hij de fysieke belasting die met voetbal gepaard gaat nog aankan en van zijn wil om te blijven spelen", vertelde Puga op het officiële clubkanaal van FC Porto. "Alleen als al die zaken afgetoetst zijn, is het mogelijk om te beslissen of hij al dan niet opnieuw zal voetballen", voegde hij er nog aan toe.

   

  De zaakwaarnemer van Casillas, Carlo Cutropia, gaf aan de Spaanse media wat meer uitleg over wat er precies gebeurde op het trainingsveld: "Halverwege de training begon Iker scherpe pijn in de borststreek te voelen en kreeg hij last van zijn mond en armen." 

   

  "Dit is de grootste overwinning uit zijn carrière. Nog belangrijker dan het winnen van de Wereldbeker. Iker verkeert nu in een stabiele toestand en maakt al opnieuw grapjes", zei Cutropia nog.

   

  Volgens Cutropia mag Casillas in het weekend naar huis, maar moet hij eerst nog verschillende onderzoeken ondergaan. Gisteren postte de Spaanse doelman al een geruststellende boodschap op sociale media.